Френското правителство планира да похарчи два милиарда евро до 2027

...
Френското правителство планира да похарчи два милиарда евро до 2027
Коментари Харесай

Франция ще похарчи 2 млрд. евро, за да насърчи използването на велосипеди

Френското държавно управление възнамерява да похарчи два милиарда евро до 2027 година, с цел да усъвършенства велосипедната инфраструктура и да помогне на хората да купуват колела в опит да понижи потреблението на коли и да насърчи колоезденето, споделиха министри, представени от " Ройтерс ".

 На учебно заведение с На учебно заведение с " велобус ": Барселона предизвиква екологичните привички измежду децата

Целта ще бъде да се удвои мрежата от велоалеи и държавното управление ще харчи по 250 милиона евро годишно за нови велоалеи от 2023 до 2027 година Останалата част от бюджета ще отиде за други ограничения за поощряване на потреблението на колела.

Министърът на превоза Клеман Бон съобщи в " Туитър ", че напъните на страната в тази област са " невиждани и големи ".

Правителството желае да трансформира велосипедите в привлекателна опция на колите и в транспортно средство, налично за всички, от най-ранна възраст и през целия им живот, сподели Бон пред вестник " Ле Паризиен ".

Целта ще бъде да се усили мрежата от велоалеи в страната от сегашните 50 хиляди км до 80 хиляди км през 2027 година и 100 хиляди км до 2030 година, като се даде приоритет на провинциалните градове и селските региони, защото огромните градове към този момент са получили доста държавно финансиране за велосипедна инфраструктура, посочи Бон.

Около 500 милиона евро ще бъдат отделени за дотации за пазаруване на колела, в това число и втора ръка.

Правителството също по този начин ще усили разноските за уреди за паркиране на колела на железопътните гари и в градовете, ще увеличи разноските за маркировки срещу обири и ще обезпечи образование за каране на колело за всички деца в начално учебно заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР