Френското правителство обяви, че се готви за втора вълна от

...
Френското правителство обяви, че се готви за втора вълна от
Коментари Харесай

Франция изключва пълна блокада в случай на втора COVID-19 вълна

Френското държавно управление разгласи, че се готви за втора вълна от инфектирани с новия ковид (COVID-19), която може да се появи през идващите месеци, само че няма да отговори с налагането на още една национална обсада , която да ограничи епидемията, оповестява " Франс прес ".

" Целта ми е да приготвя Франция за възможна втора вълна, като в същото време резервираме всекидневния си живот, икономическия и обществения си живот ", посочи новият френски министър председател Жан Кастекс в изявление за телевизия RTL.
 Кастекс предизвести: Социалната и икономическа рецесия стартира във Франция
Кастекс предизвести: Социалната и икономическа рецесия стартира във Франция

Новият министър председател направи първите си мнения за медиите

" Но ние няма да постановяваме обсада като тази, която наложихме през март, тъй като научихме... че икономическите и човешките последствия от тоталната обсада са пагубни ", акцентира френският министър-председател.

Вместо това всяко затваряне на компания или заповед за оставане у дома ще бъдат прилагани за съответни области, увери той.

" Коронавирусът към момента е тук ", предизвести Кастекс и добави, че ще пътува в неделя до френската южноамериканска територия Френска Гвиана, където има сериозен растеж на инфектираните.

Властите оповестиха за 124 новозаразени в територията през последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните към този момент е близо 5 200 души, а държавното управление изпрати десетки здравни служащи от Франция, с цел да укрепи болничния личен състав.
 Стратегът на разхлабването на ограниченията против COVID-19 е новият министър председател на Франция
Стратегът на разхлабването на ограниченията против COVID-19 е новият министър председател на Франция

Жан Кастекс

Кастекс беше назначен от президента Еманюел Макрон предходната седмица, с цел да управлява ново държавно управление, което има за задача да провежда възобновяване на страната от най-тежката ѝ здравна и икономическа рецесия след Втората международна война.

Обещани са милиарди евро за вложения , както и ограничения за ограничение на загубата на работни места в стопанска система, която се чака да се свие с към 10 % през тази година.

" Ще защитим хората, само че на първо място ще влагаме в екологичната промяна , за възобновяване на страната ни ", посочи още Кастекс.

Той също по този начин удостовери, че е нараснал препоръчаното нарастване на заплатите и нарастването на бюджета за болничния личен състав с към един милиард евро в договаряния със синдикатите тази седмица, което докара общия пакет до 7,5 милиарда евро.

Но синдикалните водачи споделят, че това би вдигнало месечното възнаграждение за медицински сестри, техници и други на първа линия в битката с ковид единствено със 180 евро на месец, което е надалеч по-малко от настояванията за нарастване с 300 евро.

От началото на епидемията от новия ковид във Франция са умряли близо 30 000 души.
 Премиерът на Франция подаде оставка
Премиерът на Франция подаде оставка

След като Макрон настоя за промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР