Френското правителство е готово да се намеси, за да прекрати

...
Френското правителство е готово да се намеси, за да прекрати
Коментари Харесай

Френското правителство може да прекрати стачката в петролните рафинерии

Френското държавно управление е готово да се намеси, с цел да приключи продължаващата към този момент седмици стачка на служащите в петролни рафинерии. Протестът докара до изострен дефицит на горива по бензиностанциите и провокира големи опашки. Кабинетът в Париж разгласи евентуално  освобождение на горива от стратегическите запаси. Обсъждал се и вид да бъде подредено на чиновниците да се върнат по работните си места. Стачката във Франция докара до повишение на цените на петрола на международните пазари. Те се борят с дефицита поради глобите, наложени на Русия.

„ Истинска злополука! Да чакаш един час, с цел да напълниш бензин за 15 евро, а можеш да заредиш едвам 30 литра едновременно ”, разяснява Себастиян, който е водач.

Според доставчика Еди обстановката е ужасна. „ Ако продължава по този начин, всички ние ще излезем да стачкуваме, тъй като е вбесяващо. Не можем да караме, тъй като няма дизел. Ето, и синдикатите. До известна степен това е добре, само че в един миг би трябвало да проявиш почитание и към останалите ”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР