Френското министерство на вътрешните работи потвърди участието на 159.4 хил.

...
Френското министерство на вътрешните работи потвърди участието на 159.4 хил.
Коментари Харесай

Близо 160 хил. души във Франция протестираха срещу принудата да се ваксинират

Френското министерство на вътрешните работи удостовери присъединяване на 159.4 хиляди души по време на съботните демонстрации против стягането на противоепидемиологичните ограничения и разнообразни форми на насила те да бъдат имунизирани против ковид.

Общо 222 демонстрации са се провели на територията на цяла Франция, оповестяват от Агенция Франс Прес, като това е седмият подред съботен митинг. Наблюдава се понижаване на броя на протестиращите.

Миналата събота по улиците на Франция излязоха 175 000 протестиращи , а седмица преди този момент недоволните бяха близо 215 000 души .

Пикът на митингите против ограниченията е бил на 14 август , когато съгласно формалната информация по улиците на страната са излезли 237 хиляди стачкуващи .

Тази събота в Париж имаше няколко демонстрации, на които се събраха общо 14.5 хиляди души. Участниците осъдиха " санитарната тирания " на управляващите на фона на продължаващата пандемия от ковид.

Сред съперниците на ограниченията има доста последователи на тайни теории и антиваксъри.

Общо 16 души са били арестувани на територията на Франция, поради това, че са взели участие в конфликти против служителите на реда по време на демонстрациите. В тези конфликтни обстановки са били ранени 13 представители на органите на реда.

Основната причина за недоволството е въвеждането на по този начин наречения хигиеничен пропуск (два баркода - единият се получава при имунизация и е утвърден в Европейския съюз, а другият се получава след негативен тест за ковид, изработен за последните 72 часа). От 9 август французите би трябвало да имат подобен пропуск, с цел да могат да посетят публични места като кафенета, заведения за хранене, музеи, кина, огромни търговски центрове, както и с цел да могат да пътуват с трен или със аероплан на дълги дистанции.

По отношение на разпространяването на COVID-19 във Франция през последните 24 часа здравните управляващи са записали 17.5 хиляди нови случая на коронавирусна зараза.

Общо от началото на пандемията в страната са открити над 6.7 милиона случая . Около 114 хиляди души са умрелите от COVID-19. В лечебните заведения са настанени 11.1 хиляди пациенти с ковид, от които 2.2 хиляди души се лекуват в интензивни отделения.

Над 48 млн. французи са имунизирани с най-малко една доза от имунизацията, 43.4 милиона са получили и двете дози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР