Френското генерално консулство в Истанбул призова своите граждани да не

...
Френското генерално консулство в Истанбул призова своите граждани да не
Коментари Харесай

Къде е било поставено взривното вещество при експлозията в Истанбул

Френското генерално консулство в Истанбул прикани своите жители да не употребяват публичен превоз след детонацията на пешеходната туристическа улица Истиклял. „ Използването на публичен превоз би трябвало да се заобикаля, когато е допустимо. Френското генерално консулство е мобилизирано, с цел да следи обстановката дружно с локалните управляващи ", сподели френската дипломатическа задача в своя профил в обществената мрежа Twitter, която също по този начин приканва хората да заобикалят да посещават Истанбул и да не напущат домовете си.

Както сподели по-рано губернаторът на Истанбул Али Йерликая, мощна детонация е избухнала в 16:20 часа на пешеходната туристическа улица Истиклял в квартал Бейоглу. Новинарският портал Mainnet отбелязва, че торба, цялостна с експлозиви, оставена на улицата, може да е източникът на детонацията. Според публични данни, оповестени от президента Тайип Ердоган, детонацията умъртви 6 души и рани 53. Турският водач означи още, че предварителните данни сочат терористична диря.

Улица Истиклял се смята за най-популярната измежду локалните и задграничните туристи в града и по тази причина огромен брой хора се разхождат по нея от заран до вечер. Улицата, която има безчет заведения за хранене, кафенета и магазини, както и няколко музея, стартира от площад Таксим и е с дължина 1,4 километра към Златния рог. Той е хазаин на огромен брой дипломатически задачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР