Френското футболно първенство няма да бъде подновено до 15 юни.

...
Френското футболно първенство няма да бъде подновено до 15 юни.
Коментари Харесай

Първенството няма да се поднови преди средата на юни, смята собственикът на Сент Етиен

Френското футболно състезание няма да бъде възобновено до 15 юни. Това съобщи в изявление за " France Bleu " Бернар Каяцо, притежател на Сент Етиен и ръководител на съюза на клубовете в Лига 1. Шампионатът беше спрян на 13 март поради пандемията от ковид.

" Необходимо е да приключим сезона непременно, даже в случай че това значи, че би трябвало да се играят мачове през юли и август и незабавно по-късно да започва новата акция. В момента клубовете губят към 250 милиона евро на месец. Въпреки това ние не можем да играем футбол, до момента в който обстановката не се промени. В момента приказваме за мачове през юли и август, а в най-хубавия случай шампионата ще се възобнови на 15 юни ", сподели Каяцо.

" Много се тормозя за клубовете. Без държавна помощ за шест месеца половината от професионалните клубове ще банкрутират. Петте най-големи европейски шампионати към този момент са изгубили 4 милиарда евро, а Лига 1 е понесла загуби към 500-600 милиона евро ", добави той. По последни данни в света с ковид за инфектирани 328 275 души, умрелите са 14 366, а оздравелите - 95 656.
Лига 1 28 кръг, неделя 8 март  Сент Етиен 1:1краен резулат  Бордо
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР