Френският ветеран Гаел Монфис продължава с отличното си представяне от

...
Френският ветеран Гаел Монфис продължава с отличното си представяне от
Коментари Харесай

Ветеранът Монфис продължи победната си серия

Френският деец Гаел Монфис продължава с отличното си показване от началото на сезона, откакто съумя да преодолее първия кръг на шампионата Мастърс 1000 Сафиулин в Маями.

На кортовете на стадион " Хардрок " 37-годишният Монфис победи със 7:6(5), 6:4 сърбина Душан Лайович.

Французинът, който дебютира в Маями през далечната към този момент 2005 година, не бе изправен пред нито една точка за пробив по време на целия мач и реализира третата си победа в три срещи против Лайович, като сърбинът към момента не е спечелил даже сет.

Лайович можеше да стори това в тайбрека на първия сет, в който водеше с 3:2 точки с минипробив, само че след считана на полетата Монфис поведе с 6:4 и от втория опит затвори партията.

Във втория сет французинът осъществя единствения си пробив в мача при 4:4 гейма, а незабавно по-късно на свое подаване затвори срещата.

Следващият противник на Монфис ще бъде поставеният под номер 32 в схемата Джордан Томпсън от Австралия. Общо за брачна половинка на Елина Свитолина успеха е девета през сезона и четвърта от началото на март.

Към втория кръг в Маями продължава и руснакът Роман Сафиулин, който се оправи без огромни компликации с аржентинеца Диего Шварцман с 6:2, 6:4 в последната среща от програмата за деня. Мачът продължи час и 27 минути, а Сафиулин наниза шест аса против нито един за Шварцман.

В идващия стадий Сафиулин ще играе с италианеца Лоренцо Музети, номер 32 в схемата.

С победа във Флорида започва и испанецът Роберто Баутиста Агут. Той надигра с 6:3, 7:6(4) американеца Емилио Нава в конфликт на двама квалификанти. Във втория кръг Баутиста-Агут ще срещне още един американец - номер 28 в схемата Себастиан Корда.

От шампионата обаче отпадна различен от опитните играчи - Кей Нишикори. Японецът, който в последните сезони не може да се отърве от травми, отстъпи на старта пред австриеца Себастиан Офнер с 3:6, 4:6 за едвам 80 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР