Френският ветеран Адриан Манарино се класира едва за втори път

...
Френският ветеран Адриан Манарино се класира едва за втори път
Коментари Харесай

Адриан Манарино си осигури мач с Джокович, Рубльов се справи без проблеми с Корда

Френският деец Адриан Манарино се класира едвам за повторно в кариерата си за осминафиналите на Australian Open.

35-годишният французин, който през последните 12 месеца се радва на най-хубавите резултати в цялата си кариера, в профил Бен Шелтън след 7:6(4), 1:6, 6:7(2), 6:3, 6:4. Мачът продължи 4 часа и 51 минути, а за Манарино, който в края на предходната година завоюва шампионата в София, това бе трета поредна петсетова победа в Мелбърн.

Американецът позволи цели 75 непредизвикани неточности в срещата и макар че записа 18 аса и 73 печеливши удара, не съумя да се опълчи на французина задоволително крепко.

Така Манарино си обезпечи среща на осминафиналите с десеткратния първенец в шампионата и номер 1 в международната класация Новак Джокович от Сърбия.

До момента Джокович и Манарино имат четири мача между тях, като и четирите са в интерес на международния номер 1. Изненадващо обаче цели три от тези мачове са на тревна настилка, а единствено един - последният им през 2018 година, е на корав корт. В него Манарино взе първия сет, само че позволи поврат по-късно.



За четвъртия кръг в Мелбърн се класира и петият в схемата Андрей Рубльов, който надигра различен представител на Съединени американски щати Себастиан Корда с 6:2, 7:6(6), 6:4 за тъкмо 2 часа игра.

В идващия кръг противник на Рубльов ще бъде последният останал австралиец в шампионата. Това е поставеният под номер 10 в схемата Алекс де Минор.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР