Френският външен министър заяви, че е жизненоважно да се поддържат

...
Френският външен министър заяви, че е жизненоважно да се поддържат
Коментари Харесай

Франция: Не бива да изолираме Путин, трябва да го чуем

Френският външен министър съобщи, че е жизненоважно да се поддържат отворени линиите за връзка с Русия, като предизвести, че президентът Владимир Путин е попаднал в клопката на " странна визия " за света.

Президентът Еманюел Макрон беседва с Путин след нашествието в Украйна на 24 февруари, което провокира някои рецензии от историческите врагове на Русия в Източна Европа, макар че Съединените щати също поддържат контакти на по-ниско равнище, в това число посредством диалози сред началниците на защитата.

" Абсолютно считаме, че е от решаващо значение да поддържаме канал за връзка с тези, които вземат решенията в Русия, в това число с президента Путин ", съобщи френският външен министър Катрин Колона при визитата си във Вашингтон.

" Путин евентуално е изолиран в своята доста странна визия за света и метода, по който той може да бъде ръководен. Засилването на тази негова изолираност не би било добър вид ", сподели тя в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

" Трябва да го чуем, когато загатваме нашия разбор и нашата оценка на грешките, които е позволил, и какво би могъл да направи, с цел да продължи в друга посока ", сподели тя.

Макрон организира маратонски диалози с Путин като част от несполучливите старания на Запада да го разубеди да нахлуе в прилежащата страна.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън избягваше контактите с съветския си сътрудник, Макрон беседва с Путин през последните месеци и съумя да позволи на задача на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации да пътува до окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна. Колона съобщи, че към момента се надява, че напъните ще доведат до основаването на демилитаризирана зона към най-голямата централа в Европа.

" Това е прекомерно рисково за света, с цел да се употребява като зона на военна борба ", сподели тя. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР