Френският външен министър Катрин Колона коментира в понеделник, че ситуацията

...
Френският външен министър Катрин Колона коментира в понеделник, че ситуацията
Коментари Харесай

Франция към Лавров: Ситуацията в АЕЦ Запорожие е критична

Френският външен министър Катрин Колона разяснява в понеделник, че обстановката в Запорожката АЕЦ в Украйна е сериозна  и прикани за основаването на зона за сигурност  на фона на закани от допустима нуклеарна злополука, която може да засегне цяла Европа, оповестява Агенция Франс Прес.

Тя се е срещнала в понеделник в Ню Йорк с съветския външен министър Сергей Лавров.
 Възстановено е зареждането на Запорожката АЕЦ
Възстановено е зареждането на Запорожката АЕЦ

Въпреки подобрението МААЕ дефинира обстановката като несигурна

Външният министър на Франция прикани Иран да одобри предлагането за възкръсване на нуклеарната договорка , като предизвести, че няма да има нищо по-добро.

В началото на годишното Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк външният министър Катрин Колона не изключи президентът Еманюел Макрон да се срещне с сътрудника си Ебрахим Раиси.

" Ще забележим какво ще донесе тази седмица ", сподели тя пред кореспонденти. " Прозорецът на опция наподобява подготвен да се затвори още веднъж. "

" Ние неведнъж споделяме... няма по-добра оферта за Иран ", сподели тя. " От тях зависи да вземат решение.
 Иран съвсем изключва среща Байдън-Раиси
Иран съвсем изключва среща Байдън-Раиси

Двамата ще вземат участие тази седмица в годишната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации

Раиси, в изявление за " 60 минути " на CBS News, сподели, че е подготвен за добра договорка, само че упорства за гаранции от президента Джо Байдън, че Съединените щати няма още веднъж да изоставен съглашението под управлението на предстоящ водач - заричане което администрацията на Съединени американски щати счита за невероятно.

Бившият президент Доналд Тръмп се отдръпна от договорката от 2015 година, съгласно която Иран фрапантно понижи нуклеарната си активност в подмяна на обещания за облекчение на глобите.

Администрацията на Байдън твърди, че договорката остава най-хубавият метод за ограничение на нуклеарната стратегия на Иран, само че е все по-песимистично настроена, че Техеран ще се съгласи на компромис, контрактуван от медиаторите на Европейския съюз.

Колона също възнамерява срещи с сътрудниците си от Китай, Индия и Австралия , чиито връзки с Франция бяха мощно обтегнати предходната година , когато анулира огромна договорка за подводници в интерес на нуклеарни подводници на Съединени американски щати.
 Франция в последна сметка може и да строи подводници за Австралия
Франция в последна сметка може и да строи подводници за Австралия

Макрон предлага да достави четири подводници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР