Френският външен министър Катрин Колон пристигна в украинския град Одеса

...
Френският външен министър Катрин Колон пристигна в украинския град Одеса
Коментари Харесай

Френският външен министър посещава Одеса след ракетна атака

Френският външен министър Катрин Колон дойде в украинския град Одеса на посещаване, което има за цел да подчертае поддръжката на Франция за Украйна против съветската инвазия, съобщи Агенция Франс Прес.

Тя е там, " с цел да покаже поддръжката на Франция за суверенитета на Украйна, в този момент, както и преди ", написа Колона в Twitter дружно със своя фотография пред забележителност в града.

След решенията на Съединени американски щати и Германия да доставят бойни танкове някои наблюдаващи се питат дали Франция ще изпрати своя модел " Леклерк " в Украйна.

Досега " президентът (Володимир) Зеленски не е казвал, че се нуждае от танкове Леклерк ", сподели дипломатическият източник пред Агенция Франс Прес.

Те се базират на " явни " аргументи, свързани с логистиката, поддръжката и ниските ресурси от танка, който се експлоатира от по-малко страни от американския „ Ейбрамс “ и немския „ Леопард “ 2.

Нещо повече, " за която и да е войска съществуването на 10 разнообразни вида танкове в силите ѝ би основало съвсем неразрешимо логистично уравнение ", добави източникът.

Посещението на Колона следва и включването на Одеса в сряда в регистъра на застрашените обекти на международното завещание на културната организация на Организация на обединените нации ЮНЕСКО.

" Днешният масиран ракетен удар Русия нанесе удар по Одеса, който докара до всеобщи спирания на електрозахранването ", написа Кулеба в Twitter.

" Това опустошение е отговорът на (руския президент Владимир) Путин на вписването на Одеса в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО през вчерашния ден ".

По-късно през днешния ден се чака Колона да посети електротехнически обект, опустошен при съветския удар, както и център, в който са настанени бежанци от южния град Херсон.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР