Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обсъди в телефонен разговор

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обсъди в телефонен разговор
Коментари Харесай

Външните министри на Франция и Турция обсъдиха отношенията на Анкара с ЕС

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан разиска в телефонен диалог с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу връзките на Анкара с Европейския съюз, заяви в изказване френското министерство, представено от Ройтерс.

Разговорът даде опция за разискване на разнообразни тематики, свързани с двустранните връзки и връзките на Турция с Европейски Съюз след събитията през последните седмици.

Преди Европейския съвет на 10 и 11 декември министър Льо Дриан е припомнил френските и европейски условия Турция да обясни позициите си по редица въпроси, в случай че желае обновяване на градивните връзки с Европейски Съюз, сподели говорителка на френското министерство.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова френския си сътрудник Еманюел Макрон " задължение за Франция " и пожела на жителите на страната " да се отърват по-бързо от него ". Помолен да разяснява изявлението, френският водач съобщи в изявление за интернет изданието " Брют ", че има вяра в уважението и акцентира, че размяната на обиди сред политически водачи не е най-хубавият метод.

На срещата си в Брюксел на следващия ден и вдругиден водачите от Европейски Съюз ще прегледат всички ограничения за влияние върху Турция, основно поради дейностите ѝ в Средиземноморието. Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас сподели по-рано, че на срещата гръцкият министър председател ще упорства за наказания и въвеждане на оръжейно ембарго против Турция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР