Френският тенисист Жо-Вилфред Цонга ще прекрати кариерата си след края

...
Френският тенисист Жо-Вилфред Цонга ще прекрати кариерата си след края
Коментари Харесай

Бившият №5 в света Цонга обяви, че спира с тениса

Френският тенисист Жо-Вилфред Цонга ще приключи кариерата си след края на тазгодишното издание на Ролан Гарос. Цонга, който стигна до №5 в международната класация в най-хубавите дни на кариерата си, през последните години е преследван от травми, които по този начин и не му разрешиха да се върне на равнището, с помощта на което игра край на Australian Open през 2008 година, изгубен от Новак Джокович.

 

Роденият в Швейцария състезател ще навърши 37 години след 10 дни, а поради проблемите с контузии пропусна съвсем целия сезон през 2020 година. През предходната година пък изигра единствено девет мача, от които загуби осем.

 

Цонга е повторен финалист на Ролан Гарос, а също по този начин има и два полуфинала на Уимбълдън. Най-доброто му показване на US Open е четвъртфинал, до който доближава 3 пъти. През 2017 година оказа помощ на Франция да завоюва Купа Дейвис за първи път след 16-годишно спиране. Има и сребърен олимпийски орден на двойки - от Лондон 2012, когато си партнира с Микаел Лодра.

 

" С огромна страст разгласявам решението да приключа кариерата си след Откритото състезание на Франция. Имах невероятни моменти, споделената с почитателите наслада ми донесе доста. Надявам се на едно последно вълнуващо странствуване с всички вас ”, разгласи играчът в Twitter.

 

Цонга е №18 за всички времена по извоювани пари от наградни фондове с близо 22,5 млн. $.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР