Френският тенисист Беноа Пер получи разрешение да участва на турнира

...
Френският тенисист Беноа Пер получи разрешение да участва на турнира
Коментари Харесай

Пер получи разрешение да участва на турнира в Хамбург, въпреки че е дал два положителни теста за коронавирус

Френският тенисист Беноа Пер получи позволение да взе участие на шампионата на червени кортове в немския град Хамбург с награден фонд 1 062 520 евро, макар че е дал два позитивни теста за ковид. Пер се отхвърли по време на мача си от първия кръг против Каспер Рууд (Нидерландия), откакто губеше с 4:6, 0:2, само че не беше оповестено за какво.

Французинът не взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто даде позитивен тест за COVID-19 и прекара повече от седмица в изолираност. След това той взе участие на шампионата от сериите " Мастърс " в Рим, само че отпадна в първия кръг.

Според немската организация ДПА, Пер е дал два позитивни теста, до момента в който е бил в Хамбург, само че по-късно е имал негативен. Французинът съобщи, че не е сигурен дали ще играе на Откритото състезание на Франция, което стартира в неделя, и ще приключи сезона си рано, в случай че не му бъде разрешено да взе участие.

Междувременно поставеният под номер 2 в схемата Стефанос Циципас (Гърция) се класира за втория кръг на шампионата. Циципас, който е дебютант в конкуренцията, победи Даниел Еванс (Великобритания) с 6:3, 6:1. Следващият противник на гръцкия тенисист е Пабло Куевас от Уругвай.

Миналогодишният финалист Андрей Рубльов (Русия) отстрани Томи Пол (САЩ) с 6:1, 3:6, 6:2 и доближи до четвъртфиналите. Кристиан Гарин (Чили) реализира триумф против Яник Ханфман (Германия) с 6:2, 7:6 (3) и в спор за място на полуфиналите ще излезе против Александър Бублик (Казахстан), който отстрани Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР