Френският шампион Пари Сен Жермен успя да стигне до измъчена

...
Френският шампион Пари Сен Жермен успя да стигне до измъчена
Коментари Харесай

Кралят на Париж се завърна! Неймар измъкна ПСЖ от резил

Френският първенец Пари Сен Жермен съумя да стигне до измъчена победа с 1:0 против Страсбург в мач от петия кръг на Лига 1. Герой за парижани беше Неймар, откакто означи във 2-та минута на добавеното време след асистенция на бранителя Абду Диало и феноменална задна ножица.

Усилията на домакините по този начин и не увенчаха с триумф през първата час, откакто Страсбург съумя да се отбрани старателно през тази част. Играчите на Томас Тухел имаха искания за дузпа в 15-та минута, откакто Стефан Митрович игра с ръка в наказателното поле, само че съдията реши да не отсъжда дузпа.

В края на частта късмет след корнер имаше Ламин Коне от състава на гостите, само че избавяне направи Кейлор Навас в своя дебют за парижани.

Втората част означи активизация в редиците си след към 60-та минута. Голямата звезда Неймар беше в центъра на всичко забавно.

Първо в 77-та минута той получи топката в наказателното поле, след което стреля, само че ударът му беше избавен от вратаря на Страсбург Матс Селс. Само 8 минути по-късно Неймар още веднъж създаде страховит изстрел, който обаче срещна гредата.

Решителният миг въпреки всичко пристигна във втората минута на добавеното време. Абду Диало насочи остро центриране към точката на дузпата, където Неймар беше на вярното място, с цел да насочи акробатичен изстрел със задна ножица, който не даде никакви шансове за Селс за 1:0.

Neymar with the overhead kick in the 90th minute!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР