Френският шампион Пари Сен Жермен ще проучи алтернативни варианти за

...
Френският шампион Пари Сен Жермен ще проучи алтернативни варианти за
Коментари Харесай

Пари Сен Жермен мисли за смяна на стадиона

Френският първенец Пари Сен Жермен ще изследва " различни разновидности " за своя клубен стадион, откакто кметът на Париж Ан Идалго разгласи, че " Парк де Пренс " не се продава, написа Ройтерс.

Стадионът, благосъстоятелност на градския съвет на Париж, е домът на ПСЖ, откогато отборът влезе в елитната дивизия на Франция през 1974 година.

Френските медии оповестиха, че управлението на ПСЖ е отправило оферта за закупуване на " Парк де Пренс " през ноември предходната година. 

" Парк де Пренс " не се продава. И няма да бъде продаден. Това е твърда и безапелационна позиция ", сподели Идалго в изявление за " Льо Паризиен ", когато беше запитана за нейната позиция по отношение на евентуална продажба на стадиона.

" Това е извънредно завещание за парижани. Но несъмнено, ние би трябвало да спомагаме на ПСЖ в тяхното предпочитание да обновят, усилят потенциала и модернизират " Парк де Пренс ", сподели още тя.

През 2013 година ПСЖ реализира съглашение с градския съвет на Париж за удължение на контракта за наем до 2043 година, след което те приключиха реорганизация на стадиона на стойност 75 милиона евро в продължение на три години.

" Изненадващо и разочароващо е да чуем, че кметът на Париж заема позиция, която на процедура ще принуди ПСЖ да търси други възможности и в същото време ще добави десетки милиони евро тежест на данъкоплатците, с цел да поддържа оборудването ", сподели представител на ПСЖ пред Ройтерс.

" ПСЖ към този момент влага повече от 85 милиона евро за поддържане на стадиона, като в същото време ангажира спомагателни 500 милиона евро за поправки, с цел да разреши на ПСЖ да пораства и да се конкурира с други клубове на най-високо равнище в Европа. "

Говорителят добави, че препоръчаната инвестиция от ПСЖ ще бъде направена, единствено в случай че клубът има стадиона.

" Жалко е, че в този момент кметът ненадейно стопира дефинитивно полемиките за продажба, които водихме отдавна, като клубът в този момент е заставен да търси различни разновидности за нашия дом, което не е това, на което нашите почитатели се надяваха ", сподели представителят.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР