Френският шампион Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при

...
Френският шампион Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пари Сен Жермен 2:0 Реал Сосиедад, Баркола удвои

Френският първенец Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при на стадион „ Парк де Пренс “ в първи 1/8-финален дуел от Шампионската лига. Килиан Мбапе откри в 58-ата, а Брадли Баркола удвои в 70-ата минута.

Парижани приключиха втори в групата си след Борусия Дортмунд с актив от 8 точки, а зад тях останаха Милан и Нюкасъл. Добрата вест за Луис Енрике е че, Килиан Мбапе е още веднъж разполагаем. Звездата остана на аварийна пейка при успеха с 3:1 над Лил през миналия уикенд, точно с цел да бъде съхранен.

Реал Сосиедад от своя страна направи възторг с играта си, откакто завоюва своята група с актив от 12 точки. Баските не позволиха нито една загуба в група с Интер, Бенфика и Република България Залцбург. Футболистите на Иманол Аугуасил обаче понижиха темпото в последните месеци и записаха някои слаби резултати в шампионата, като за последно през уикенда инкасираха проваляне от Осасуна на личния си стадион.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, бе направил една забавна изненада в състава си - Лукас Бералдо дебютира в Шампионската лига, като той е предпочетен пред Люка Ернандес, който през днешния ден чества рожден ден. На вратата бе Джанлуджи Донарума, а останалите в отбрана, с изключение на Бералдо, бяха Ашраф Хакими, капитанът Маркиньос и Данило Перейра. В центъра на терена действаха Уорън Заир-Емери, Фабиан Руис и Витиня. Звездата Килиан Мбапе предстоящо се завърна, откакто пропусна дуела с Лил, а двете крали му помагаха Усман Дембеле и Брадли Баркола.

За треньора на гостите – Иманол Алгуасил,  тежкият удар бе, че капитанът Микел Оярсабал не съумя да се възвърне в точния момент за този мач и даже не бе в групата. Вратар бе Алекс Ремиро, а в отбраната четворката бе формирана от Хави Галан, Робин Льо Норманд, Игор Субелдия и Амари Траоре. В центъра бяха сложени капитанът Микел Мерино, Мартин Субименди и Брайс Мендес. Тройката в офанзива бе завършена Андер Беранечеа и Такефуса Кубо по крилата, до момента в който Андре Силва бе на върха на нападението.

Гостите от Испания стартираха мощно и още след едвам 30 секунди игра Андре Силва шутира рисково от границата на наказателното поле, а топката профуча доста покрай лявата греда на вратаря Джонлуиджи Донарума.

ПСЖ обаче отговори в шестата минута, когато капитанът на гостите Микел Мерино сбърка в средата на терена, което разреши на Усман Дембере да открадне топката. След това той изведе звездата Килиан Мбапе на скорост в половината на Реал Сосиедад, влезе отдясно в наказателното поле и стреля тъкмо, само че вратарят Алекс Ремиро сподели здрава ръка и мазета.

Постепенно баските още веднъж потеглиха в предни позиции и в 15-ата минута Брайс Мендес получи топката в наказателното поле от свободния удар, само че не съумя да означи, тъй като ударът му беше блокиран от един от бранителите на домакините. Три минути по-късно Такефуса Кубо проби отдясно в наказателното поле и реши да стреля ниско в близкия ъгъл, само че от външната страна на мрежата.

Испанците продължиха да натискат и в 22-ата минута Кубо центрира чудесно отдясно в наказателното поле, където Андре Силва засече с глава, само че близо около лявата греда на Донарума в навън.

ПСЖ мъчно намираше пролуки в отбраната на своите посетители. В 35-ата минута обаче топката стигна до Ашраф Хакими пред наказателното поле, който шуира, само че се получи рикошет, а Брадли Баркола нанесе удар с глава, само че над вратата на Ремиро в навън.

Секунди преди приключването на постоянните 45 минути Реал Сосиедад беше доста покрай това да открие резултата, откакто прелестен удар на капитана Мерино от границата на наказателното поле се отби от напречната греда на Донарума.

Here is Mikel Merino’s shot against PSG that hit the crossbar
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР