Френският шампион Пари Сен Жермен и Нант играят при в

...
Френският шампион Пари Сен Жермен и Нант играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пари Сен Жермен 1:0 Нант, старт на втората част

Френският първенец Пари Сен Жермен и Нант играят при в дуел от 15-ия кръг на Лига 1. Брадли Баркола откри в41-ата минута. Срещата на стадион „ Парк де Пренс “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата. 

Парижани са водач в класирането с 33 точки, до момента в който Нант е девети с 18 пункта.



Старши треньорът на Пари Сен Жермен – Луис Енрике, заложи на Арнау Тенас под рамката на вратата заради наказването на Джанлуиджи Донарума. В отбраната действаха Ашраф Хакими, капитанът Маркиньос, Данило Перейра и Люка Ернандес. Триото в средата на терена пък бе формирано от Карлос Солер, Мануел Угарте и Витиня. Атаката също бе завършена от трима – Канг-ин Лий, Килиан Мбапе и Брадли Баркола.

/ /

Само 17 секунди бяха нужни на ПСЖ да сътвори обстановка за гол. Килиан Мбапе получи в половината на гостите, освободи се чудесно от Ерай Чьомерт, след което мина и около Жан-Шарл Кастелето и стреля в наказателното поле, само че капитанът на Нант Албан Лафон съумя да избави атрактивно с крайник.

Последваха тихи минути на „ Парк де Пренс “, в които домакините владееха повече топката, само че по този начин и не стигаха до нови рискове пред вратата на Лафон.

В 15-ата минута обаче Самуел Мутусами лиши топката в половината на ПСЖ и по-късно Муса Сисоко раздаде наляво за Флоран Моле, който влезе във вътрешността и шутира рисково към вратата, само че Арнау Тенас мазета над гредата в корнер.

Десет минути по-късно Карлос Солер видя чудесно в кулоар Канг-ин Лий отдясно в наказателното поле и южнокореецът реши да приключва самичък с техничен удар към далечния ъгъл, което обаче се оказа неверното решение и топката мина много настрана от десния непряк дирек на Лафон.

В 39-ата минута капитанът Маркиньос видя отлично Мбапе с дълго подаване зад отбраната на Нант, а нападателят падна след прикосновение с Чьомерт, който го закачи леко. Реферът обаче не видя съображение да отсъди нарушаване и даде знак играта да продължи макар претенциите на Мбапе за нарушаване и картон за бранителя, който несъмнено щеше да бъде червен, защото беше финален в отбраната. Повторенията обаче демонстрираха, че фал мъчно можеше в действителност да бъде отсъден.

ПСЖ откри междина в отбраната на Нант в 41-ата минута и употребява по най-хубавия метод, откривайки резултата. Брадли Баркола направи отлично двойно подаване с Витиня по левия фланг, след което младият французин влезе в наказателното поле, надбяга елементарно Маркус Коко и стреля чудесно с десния крайник в далечния ъгъл на Лафон за 1:0.

LIVE  |

1:0 Брадли Баркола 41'

Лига 1, 15-и кръг

Главен арбитър: Жером Бризар, Франция

Стадион: „ Парк де Пренс “, Париж, Франция

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР