Френският шампион Лил постигн много трудна, но важна победа с

...
Френският шампион Лил постигн много трудна, но важна победа с
Коментари Харесай

ВАР удари рамо на Лил за победа над Лион като гост

Френският първенец Лил постигн доста сложна, само че значима победа с минималното 1:0 като посетител на Олимпик Лион в финален дуел от 26-ия кръг на Лига 1. Единственото и победно попадение осъществя Габриел Гудмундсон в 35-ата минута.

Като цяло обаче „ хлапетата “ бяха по-активният от двата тима, сътвориха повече положения и насочиха повече удари в мача, само че по този начин и не съумяха да отбележат гол.



„ Песовете “ пък съумяха да открият резултата в 35-ата минута, когато след хубаво центриране отдясно бранител не съумя да почисти с глава и топката стигна до Габриел Гудмундсон, който я засече във вратата от близко - 0:1.

Лион можеше да се добере до равенството в 86-ата минута, когато означиха гол, който обаче не бе зачетен. Тогава вратарят Лео Жардим излезе неразчетено и разреши на Лукас Пакета да му отнеме топката и да вкара в опразнената врата. Ситуацията обаче бе прегледана със системата ВАР и съдиите решиха, че нападателят е направил нарушаване.

По този метод Лил завоюва и се изкачи до осмото място с 39 точки. Лион пък към този момент е 10-и с 38 точки. В идващия кръг първенците одобряват Клермон Фуут, до момента в който „ хлапетата “ гостуват на Лориен.

HUGE, BOYS!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР