Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание официално одобри вчера харта на

...
Френският съвет на мюсюлманското вероизповедание официално одобри вчера харта на
Коментари Харесай

Ислямът във Франция вече има харта с принципи

Френският съвет на мюсюлманското изповедание публично утвърди през вчерашния ден харта на правилата на исляма във Франция. Това би трябвало да даде начало на огромно преструктуриране на втората вяра в страната, съобщи Франс прес.

След седмици на вътрешна рецесия водачите на Съвета реализираха съглашение по текста на хартата, в който се утвърждава "съвместимостта " на мюсюлманската религия със светския темперамент на страната и с равнопоставеността жени-мъже и в който се отхвърля потреблението на исляма като средство за реализиране на политически цели.

Това потвърждаване на републиканските правила бе по гледище на президента Еманюел Макрон в границите на неговата атака против сепаратизма и радикалния ислям. Тази атака се материализира в законопроект, който през днешния ден стартира да преглежда Народното събрание на Франция.

Приемането на хартата с правилата проправя път към основаването на Национален съвет на имамите, който ще утвърждава имамите, проповядващи във Франция.

Хартата се опълчва и на намесата на непознати страни в мюсюлманското изповедание във Франция. Една от наредбите й планува и по-стриктни правила по отношение на непознати дарения за над 10 000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР