Френският самолетоносач Шарл дьо Гол“ акостира днес на кей К14

...
Френският самолетоносач Шарл дьо Гол“ акостира днес на кей К14
Коментари Харесай

Френският самолетоносач „Шарл дьо Гол“ акостира на военноморската база в Крит

Френският самолетоносач „ Шарл дьо Гол “ дебаркира през днешния ден на пристан К14 на военноморската база Суда на остров Крит за осъществяване на учения, заяви гръцката национална телевизия „ ЕРТ “.

Според гръцкия новинарски уебсайт „ Нюз бомб “ френският самолетоносач ще остане в базата за пет дни, до момента в който взе участие в взаимни учения, провеждани в границите на френско-гръцко съглашение, с елементи на военноморските сили и самолети на военновъздушните сили.

Новината за идването на най-големия боен транспортен съд в Европа беше съпроводена с реакции от Комитета за мир в Ханя, Крит, който в свое изказване осъди както акостирането на „ Шарл дьо Гол “, по този начин и на американския атомен самолетоносач „ Джордж Буш “.

През 2021 година Гърция и Франция подписаха съглашение за стратегическо съдействие, като френският президент Еманюел Макрон и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис обявиха, че то сочи пътя към един по-независим Европейски съюз във военно отношение и във връзка с външната политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР