Френският производител на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton

...
Френският производител на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton
Коментари Харесай

Обрат: LVMH реши да завърши купуването на Tiffany за $16 милиарда

Френският производител на първокласни артикули LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE изиска позволение от антитръстовите органи на Европейски Съюз за закупуване на американската компания Tiffany & Co. В началото на септември излезе информация, че се отхвърля от договорката.

" Осем от 10 нужни антитръстови утвърждения към този момент са получени. LVMH чака да получи утвърждение от Европейската комисия и Тайван до крайния период от 24 ноември ", съобщи френската компания в известие за пресата.
 LVMH се отхвърли от договорката за Tiffany
LVMH се отхвърли от договорката за Tiffany

На стойност $16,2 милиарда тя бе най-големият опит за придобиване на френския колос

Преди това Tiffany съди LVMH в Делауеър. Американската компания счита, че LVMH не е подхванала нужните стъпки, с цел да получи регулаторните утвърждения за договорката. LVMH назова тези обвинявания неоснователни. След това френският производител на първокласни артикули запланира дело против Тифани, обвинявайки американската компания в неефективно ръководство по време на рецесията.

Припомняме, LVMH разгласи при започване на септември, че няма да може да приключи закупуването на Tiffany при актуалните условия. В поддръжка на решението си LVMH по-специално цитира настояването на американската компания за отсрочване на крайния период за привършване на договорката от 24 ноември до 31 декември.
 LVMH публично купува американската Tiffany за $16 милиарда Обновена
Най-богатият европеец публично купува американската Tiffany за $16 милиарда

Сделката бе публично оповестена в понеделник

Съгласно изискванията на съглашението, подписано от двете компании през ноември 2019 година, LVMH възнамерява да заплати 16,2 милиарда $ за придобиването на Tiffany.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР