Френският президент заяви днес, че иска Европа, която знае как

...
Френският президент заяви днес, че иска Европа, която знае как
Коментари Харесай

Еманюел Макрон поиска реформа на Шенгенското пространство

Френският президент съобщи през днешния ден, че желае Европа, която знае по какъв начин да пази границите си от мигрантски рецесии, и означи, че това ще се случи с промяна на Шенгенското пространство, съобщи Франс прес.

Макрон приказва на конференция, на която показа целите на френското председателство на Европейския съюз следващата година. Френският водач съобщи, че страната му ще предложи поредност от постоянни срещи на министрите на страните от Европейски Съюз, на които да бъдат разисквани промени в Шенгенския механизъм.
Макрон: Конференция за Западните Балкани през юни 2022 година
През юни 2022 година ще се организира европейска конференция за Западните Балкани. Френският президент Еманюел Макрон съобщи това на Съвета на...

Макрон сподели още, че различен приоритет на Франция по време на председателството ще бъде дефинирането на " европейски стратегически суверенитет ". " Тази концепция, която изглеждаше немислима преди четири години, разрешава да заявим, че ние като европейци, без значение от това дали сме членове на НАТО или не, имаме общи закани и общи цели ", посочи френският водач. Европейският съюз би трябвало да играе по-сериозна роля в района на Сахел, сподели още Макрон.

Френският водач посочи, че желае да трансформира в обща европейска самодейност битката на Франция против джихадистите в този район и гарантирането на сигурността му, съобщи БТВ.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР