Френският президент заяви, че ще продължи да говори с Русия

...
Френският президент заяви, че ще продължи да говори с Русия
Коментари Харесай

Макрон въпреки критиките: Ще продължа да разговарям с Русия

Френският президент съобщи, че ще продължи да " приказва с Русия " макар рецензиите, които си навлече по въпроса. Едновременно с това той прикани Китай да осъди " империалистичната война " в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9117
,,Всички наши страни би трябвало да отстояват една позиция - тази на зачитането на суверенитета и на териториалната целокупност... без значение какви другарства или съюзи поддържат``, сподели Макрон на банкет в Елисейския замък по случай Нова година по лунния календар. Той добави, че въпреки да е упрекван, че приказва с Русия, ще продължи този разговор.

Макрон е един от малцината западни водачи, продължаващи да поддържат контакт с съветския президент Владимир Путин след нападението против Украйна на 24 февруари предходната година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Той попита реторично по какъв начин би могъл да бъде непокътнат един свободен и постоянен международен ред, " в случай че си затваряме очите пред една империалистична война ". Агенция Франс Прес дефинира тези негови думи пред публика от предприемачи, културни дейци и академични преподаватели, свързани с Азия, като намек към Китай.

Пекин и Москва се показват като геополитическа противотежест на Запада, воден от Вашингтон. Подложена на наказания след нашествието си в Украйна, Русия се стреми да ускори своите връзки с Китай, който от своя страна не осъди категорично войната.

По-рано нощес френският президент и иракският министър председател Мохамед Шия ас Судани оповестиха подсилване на двустранното съдействие, по-конкретно в основен бранш като енергетиката. Вчера Судани се срещна с представители на огромни френски компании, откакто в четвъртък подписа с Макрон " контракт за стратегическо партньорство ". Ирак е богат на нефт и газ и би могъл да компенсира Русия като снабдител за Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР