Френският президент в телефонен разговор призова руския си колега да

...
Френският президент в телефонен разговор призова руския си колега да
Коментари Харесай

Макрон призова Путин за сътрудничество срещу тероризма и нелегалната миграция

Френският президент в телефонен диалог прикани съветския си сътрудник да засилят съдействието в битката с тероризма и незаконната имиграция, след от юноша от чеченски генезис.
Путин изрази съболезнованията си за ужасното обезглавяване на учителя Самюел Пати, като го назова " варварско ликвидиране ", обявиха от съветското президентство.
" В този подтекст двете страни удостоверяват взаимния си интерес от усилване на взаимните старания за битка против тероризма и разпространяването на екстремистката идеология ", добави Кремъл, съобщи БГНЕС.
Макрон беседва с Путин по телефона и съобщи, че желае да види както „ усилване на френско-руското съдействие в битката против тероризма, по този начин и против незаконната имиграция “, съобщи френското председателство, без да дава детайлности.
В събота, ден след убийството, съветското посолство в Париж акцентира, че 18-годишният чеченски нападател Абдулах Анзоров - погубен от полицията след убийството - няма връзки с Москва от 2008 година насам.
" Това закононарушение няма отношение към Русия, тъй като този човек е живял във Франция през последните 12 години ", съобщи представителят на съветското посолство Сергей Паринов пред ТАСС, съобщи БГНЕС.
Анзаров идва във Франция на шестгодишна възраст със фамилията си като емигрант, като по този метод автоматизирано се лишава от съветската си народност.
Чеченският водач Рамзан Кадиров осъди нападението и изрази съболезнования към фамилията на Пати, само че също по този начин прикани Франция да „ не предизвика " мюсюлманите.
Кадиров съобщи, че чеченците нямат нищо общо с нападението, наблягайки, че Анзоров е бил отгледан във Франция и е напуснал Чечня до момента в който е бил на две години.
Френският министър на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи във вторник, че Пати ще бъде посмъртно награден с най-високия медал за заслуги на Франция – Орденът на Почетния легион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР