Френският президент Макрон разговаря днес по телефона с германския президент

...
Френският президент Макрон разговаря днес по телефона с германския президент
Коментари Харесай

Напрежението във Франция ескалира: Над 1300 арестувани, Макрон отложи визитата си в Германия

" Френският президент Макрон беседва през днешния ден по телефона с немския президент Щайнмайер и го осведоми за обстановката в страната си. Президентът Макрон изиска отсрочване на плануваното му държавно посещаване в Германия ", се споделя в прессъобщението на канцеларията на немския президент, което френската президентска канцелария удостовери пред Агенция Франс Прес.

" Германският президент съжалява за анулацията и схваща чудесно обстановката " във Франция, се прецизира в прессъобщението на немската президентска канцелария, прибавя Българска телеграфна агенция.

Франк-Валтер Щайнмайер " следи обстановката във Франция с огромно внимание. Той се надява, че насилието по улиците скоро ще спре и общественият мир ще може още веднъж да бъде възобновен ", се добавя в изказването.

Според обкръжението на френския президент към момента не е конкретизирана нова дата.

В края на предишния март държавното посещаване на крал Чарлз Трети във Франция трябваше да бъде анулирано заради обществената рецесия, обвързвана с пенсионната промяна, напомня Агенция Франс Прес.

По последни данни на френското министерство на вътрешните работи са били осъществени 1311 ареста. По-рано през днешния ден то бе съобщило за 994 арестувани.

79 служители на реда и жандармеристи са били ранени. Около 1350 автомобила са били подпалени. 234 здания са били подпалени или са понесли вреди. Властите са записали общо 2560 пожара.

17-годишният Наел, чието ликвидиране от служител на реда в Нантер отприщи вълна от принуждение във Франция, ще бъде заровен през днешния ден в същото предградие на Париж. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР