Френският президент , който пристигна днес в Израел, обеща да

...
Френският президент , който пристигна днес в Израел, обеща да
Коментари Харесай

Макрон: Франция стои рамо до рамо с Израел

Френският президент, който дойде през днешния ден в Израел, даде обещание да не оставя еврейската страна сама в битката ѝ с ислямистите, само че предизвести за рисковете от разширение на спора в района, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 669
След среща със фамилии на френски жертви на офанзивата на " Хамас " на летище " Бен Гурион " в Тел Авив Макрон сподели на израелския си сътрудник Ицхак Херцог в Йерусалим, че Франция стои " един до друг " с Израел и че първостепенна цел е да бъдат освободени всички заложници в Газа, без изключение.

" Искам да сте сигурни, че няма да бъдете изоставени в тази война против тероризма ", сподели Макрон и добави: " Наш дълг е да се борим с тероризма, без никакво съмнение, само че без да разширяваме спора ".

Френският президент изрази " солидарността " на Франция с Израел, като съобщи, че двете страни са " свързани от тъга " след кървавата офанзива на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " против еврейската страна на 7 октомври, показва Франс прес.

Веднага след идването си на летището в Тел Авив, Макрон се срещна със фамилиите на френските и френско-израелските жители, убити, изчезнали или държани като заложници в линията Газа.

Най-малко 30 френски жители бяха убити освен това нахлуване, невиждано по своя мащаб от основаването на страната Израел през 1948 година

Сред фамилиите, които се срещнаха с Макрон през днешния ден, бе и това на Мия Шем, френско-израелска заложничка, видеозапис с която беше излъчен предходната седмица от " Хамас ", означи публицист от Агенция Франс Прес.

Посещението на  Макрон идва на 18-ия ден от войната сред Израел и " Хамас ", която лиши живота на хиляди хора, най-много цивилни.

" Ние сме свързани с Израел от тъга. Тридесет наши сънародници бяха убити на 7 октомври. Още девет души към момента са в неопределеност или са държани като заложници. В Тел Авив, дружно със фамилиите им, показах солидарността на Франция с Израел ", написа френският президент в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР