Френският президент каза, че френската позиция по Тайван не се

...
Френският президент каза, че френската позиция по Тайван не се
Коментари Харесай

Макрон потвърди позицията си, че Франция подкрепя запазването на статуквото около Тайван

Френският президент сподели, че френската позиция по Тайван не се е трансформирала и че поддържа актуалното статукво във връзка с острова, заяви Българска телеграфна агенция.

Той направи този коментар на конференция по време на държавната си аудиенция в Нидерландия.

В изявление за изданията " Политико " и " Лез Еко " предходната седмица Макрон предизвести, че Европа не трябва да бъде въвличана в рецесията към Тайван, подхранвана от упоритостите на Съединени американски щати и Китай.

" Да сме съдружници не значи да сме васали. Не за това сме съдружници..., а с цел да имаме правото да вземаме лични решения ", сподели през днешния ден френският президент.

" Франция поддържа статуквото към Тайван ", тя " поддържа политиката за обединен Китай и се стреми към спокойно споразумяване на обстановката ", добави Макрон.

Френският финансов министър Брюно Льо Мер сподели през днешния ден, че Франция и Европа желаят да организират самостоятелна политика от тази на Съединени американски щати към Китай, само че имат намерение да бъдат " мощни и надеждни съдружници на Съединените щати ".

Льо Мер съобщи пред публицисти в коридорите на пролетната среща на Международния валутен фонд и Световната банка, че съществува тясна съгласуваност сред Париж и Вашингтон по техните позиции за Китай преди неотдавнашното посещаване на Макрон в Пекин.

" Имаме желание да останем мощни и надеждни съдружници на Съединените щати. Не желая да ме разбирате неправилно ", сподели Льо Мер и добави: " Преди да отиде в Китай президентът Макрон организира телефонен диалог с (американския си сътрудник Джо) Байдън... за в действителност да координира американската и френската позиция за Китай. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР