Френският президент говори на конференция в РимФренският президент Еманюел Макрон

...
Френският президент говори на конференция в РимФренският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон: Mирът в Украйна е възможен

Френският президент приказва на конференция в Рим

Френският президент Еманюел Макрон сподели през днешния ден, че счита, че мирът в Украйна е вероятен, даже откакто Русия предизвести, че спорът може да ескалира, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Има изгледи за мир и той ще настъпи в избран миг ", уточни Макрон в изявление на конференцията " Зов към мир " в Рим, отдадена на намирането на пътища за поощряване на международен мир.

" В избран миг, според от развиването на събитията, и когато украинският народ и неговите водачи го решат, въз основата на изискванията, който те решат, ще бъде построен мир с другата страна, която през днешния ден е зложелател, когато всички седнат на една маса ", добави Макрон.

Франция неведнъж акцентира значимостта на поддържането на западните дипломатически канали с Москва отворени още от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

По-рано през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу беседва по телефона с френския си сътрудник Себастиен Льокорню, както и с министрите на защитата на Съединени американски щати, Англия и Турция, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР