Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за водещи украински

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю за водещи украински
Коментари Харесай

Макрон не отстъпва от новата инициатива за Украйна

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в изявление за водещи украински медии, че страната му не е подготвена да предприеме нападателни начинания против Русия , макар желанието на Париж да обезпечи на Киев мощна позиция в договарянията за преустановяване на спора.

" Няма да тръгнем по пътя на ескалацията, тъй като не желаеме нова война, само че сме подготвени да кажем, че нямаме граници и сме подготвени да реагираме според от дейностите на Русия ", означи френският държавен глава.

Макрон посочи, че е подготвен да разиска с съветския президент Владимир Путин оферти за деескалация на спора в Украйна. 

Френският президент съобщи, че " несъмнено ще пристигна " в Украйна, като добави, че " когато физически дойде - това ще значи, че ще бъде мощно обръщение и нови насоки на съдействие ".

" Може би в даден миг - не го желая, няма да поема самодейност за това - ще се наложи да има интервенции на терен , каквито и да са те, с цел да се противопоставим на съветските сили ", сподели Макрон.

Той още веднъж предизвести, че в случай че Русия завоюва войната си против Украйна, престижът на Европа " ще бъде редуциран до нула ".

Онези, които слагат " ограничавания " за поддръжката за Украйна, " избират провалянето ", предизвести Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР