Френският президент Еманюел Макрон заяви в Екс, че осъжда с

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в Екс, че осъжда с
Коментари Харесай

Макрон осъди иранското нападение срещу Израел

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в " Екс ", че " осъжда с най-голяма неотстъпчивост невижданата офанзива, подхваната от Иран против Израел " и приканва страните към въздържаност, съобщи Франс прес.

" Осъждам по най-категоричен метод невижданото нахлуване, осъществено от Иран против Израел, което заплашва да дестабилизира района. Изразявам солидарността си с израелския народ ", съобщи френският президент, като акцентира, че Париж държи " на сигурността на Израел, на нашите сътрудници и на районната непоклатимост ".

" Франция работи за деескалация със своите сътрудници и приканва за въздържаност ", добави Макрон.

НАТО " осъжда ескалацията от страна на Иран " и " приканва към въздържаност ", с цел да не " излезе спорът в Близкия изток отвън надзор ", съобщи говорителка на Алианса.

" Осъждаме ескалацията, осъществена от Иран през нощта, призоваваме за въздържаност и следим от близко развиването на обстановката. От значително значение е спорът в Близкия изток да не излезе отвън надзор ", се споделя в изказването на говорителката Фара Дахла.

Държавните и държавните ръководители на Г-7, ще се срещнат посредством видеоконферентна връзка в ранния следобяд, " с цел да обсъдят иранската офанзива против Израел ", заяви италианското държавно управление, което сега ръководи тази група на индустриализираните страни. " Работим, с цел да избегнем още по-голяма военна рецесия ", акцентира италианският външен министър Антонио Таяни пред публичната телевизия " Раи 3 "

" Г-7 ще изпрати послания до Израел, че е належащо оптимално внимание, с цел да се предотврати ескалирането на обстановката ", добави той, като акцентира, че " снощното иранско възмездие може да сложи началото на рискова серпантина ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР