Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Евросъюзът трябва да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че Евросъюзът трябва да
Коментари Харесай

Макрон представи приоритетите на френското европредседателство

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че Евросъюзът би трябвало да премисли бюджетната рамка и да промени разпоредбите за бюджетен недостиг в интерес на вложения и интензивен напредък за възобновяване след пандемията.

Франция ще употребява ротационното си председателство на Европейския съвет от 1 януари, с цел да свика специфична среща на върха през март.

" Нуждаем се от стопански отговор с един приоритет: да създадем Европа популярен континент на произвеждане, нововъведения и основаване на работни места ", прикани френският президент.

Париж ще търси прогрес по въвеждане на възбрана за импорт на соя, кафе, дървен материал и какаови артикули, които способстват за обезлесяването на планетата. Френското председателство ще работи и за почтена минимална заплата в Евросъюза и въвеждане на най-малък корпоративен налог.

Други цели са контрола на имиграцията и основаването на европейски сили за бързо реагиране по границите.

" Трябва да преминем от Европа на съдействие в границите на нашите граници към Европа, която е могъща на международната сцена, свободна в изборите си и стопанин на ориста си ", разгласи Еманюел Макрон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР