Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще се стреми към

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще се стреми към
Коментари Харесай

Макрон иска широка коалиция за битка за цивилизацията на евроизборите

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще се стреми към допустимо най-широка листа за присъединяване в изборите за Европейски парламент следващата година. Той окачестви тези избори като " борба за цивилизацията ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Аз не съм европеист, нито глобалист ", сподели Макрон в изявление за френския седмичник " Журнал дю диманш ".

Той употребява понятието " европеист ", с което водачът на френската последна десница Марин Льо Пен назовава проевропейски настроените политици, отбелязва ДПА.

Центристкият френски водач се опита да си върне позиции на полето на риториката от своите съперници от популистката десница като италианския вицепремиер Матео Салвини и унгарския министър председател Виктор Орбан, отбелязва ДПА.

" Вярвам в мощната еднаквост на всеки народ, имам вяра в историята и упоритостта на нашия народ ", сподели Макрон.

Салвини и Льо Пен окачествиха изборите за Европейски парламент следващата година като състезание сред своя националистически светоглед и проевропейския демократизъм на Макрон. Изглежда той приема това предизвикателство, отбелязва ДПА.

" За европейските избори ще направя всичко, което мога, с цел да може гласът на прогресивните, на демократите, на тези, от чието име приказвам - и се надявам те да бъдат показани във Франция от допустимо най-широка листа (с кандидати) - да бъде чут ", съобщи Макрон.

" Това е борба за цивилизацията, историческа битка и няма да отстъпя нищо пред крайностите ", акцентира той.

Миналата седмица водачът на политическата мощ на Макрон партия " Република, напред! " Кристоф Кастанер, водачът на либералите в Екологичен потенциал Ги Верхофстат и други лево- и десноцентристки европейски политици дадоха сигнал за допустима коалиция, като споделиха, че желаят да " преоткрият " Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР