Френският президент Еманюел Макрон заяви, че се надява на прогрес

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че се надява на прогрес
Коментари Харесай

Макрон иска прогрес по Брекзит след изборите във Великобритания

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че се надява на напредък по отношение на Брекзит след общите избори във Англия, които ще се проведат на 12 декември, предава AFP, представена от Фокус.

Макрон, който и преди е изразявал нетърпението си във връзка многократното закъснение на процеса по излизане на Обединеното кралство от структурите на Европейския съюз, изрази това мнение по време на срещата си с новия ръководител на Европейския съвет Шарл Мишел.
„ Трябва да можем (след изборите) да продължим напред бързо “, сподели Макрон по отношение на Брекзит и вота на 12 декември.

Всички други 27 европейски водачи – без английския министър председател Борис Джонсън – ще се срещнат в Брюксел на 12 и 13 декември, с цел да дискутират предстоящото евакуиране на Англия от Общността, което беше обект на голям брой полемики и договаряния сред Лондон и Европейски Съюз.

„ Във всеки случай ще е доста значимо да се придържаме към метода, който следвахме до в този момент, а точно да поддържаме единството на 27-те (страни-членки) “, сподели Макрон.
Той добави, че съгласно него основният договарящ от името на Брюксел по отношение на Брекзит Мишел Барние би трябвало да отбрани европейските ползи в диалозите с Лондон, без да се поддава на напрежението.

Преговорите на 12 и 13 декември ще са свързани с комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след Брекзит.
Освен това ще бъде разискван и европейският Бюджет, по отношение на което Шарл Мишел прикани водачите да си сътрудничат и да „ продължат напред, с цел да приближат другите си гледни точки “.
Макрон от своя страна изрази мнение, че Европейски Съюз има потребност от повече политически диспути в Европейския съвет, „ без тематики табу “.

Бъдещият европейски бюджет би трябвало да регистрира финансовите загуби от Брекзит и да обърне внимание и към нови цели, като измененията в климата, сигурността и защитата, дружно с към този момент съществуващите значими тематики, като земеделието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР