Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция е готова да

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция е готова да
Коментари Харесай

Макрон: Франция е готова да се намеси в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция е подготвена да нанесе удар против режима на Башар Асад, в случай че се потвърди, че е употребявал химически оръжия против цивилни жители в Сирия, съобщи „ Ройтерс “.

Още преди година Макрон заявява, че използването на химически оръжия е „ алена линия “, чието прекрачване ще докара до намесата на Франция в сирийския спор.

По време на телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин в петък, Макрон е изразил угриженост, че в Сирия са били употребявани хлорни бомби против цивилни жители.

„ По въпроса с химическите оръжия към този момент дефинирах алена линия и удостоверявам, че тя ще бъде спазена. Ако имаме съответни доказателства за използването на неразрешени от интернационалните контракти химически оръжия, ще ударим мястото, където те са били направени “, съобщи Макрон.

„ Днес нашите въоръжени сили не откриха безапелационни доказателства, че в Сирия са били употребявани химически оръжия против цивилното население “, добави той.

Сирийското държавно управление неведнъж отхвърля да е употребило химическо оръжие и твърди, че военните акции са ориентирани единствено против въоръжени бунтовници и бойци.

Сирия стана пълновръстен член на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия през 2013 година и даде обещание, че ще унищожи своя боеприпас от токсичен газ, с цел да избегне сериозна офанзива от страна на Съединени американски щати, откакто Вашингтон съобщи, че набези с химическо оръжие наоколо до столицата Дамаск е умъртвило близо 1000 души.

Франция, която е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, досега заобикаля директно присъединяване в сирийския спор и приканва за помирение и разкриване на коридори за облекчение на филантропичната рецесия в Сирия. Русия, която е водещият съдружник на Башар Асад, съобщи предходната седмица, че все още прекратяването на огъня в Сирия е нереалистично.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР