Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е невъзможно да се

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е невъзможно да се
Коментари Харесай

Макрон: Без диалог с Русия няма как да се нормализира международната обстановка

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е невероятно да се възстановява интернационалната конюнктура без разговор с Русия. Той направи коментара пред седмичника Le Journal du Dimanche в навечерието на визитата си в Москва на следващия ден.

Коментирайки обстановката към Украйна, той акцентира, че " в този момент е належащо да се понижи напрежението посредством разговор, с цел да се избегне въоръжен спор ". Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха опасения за допустимо съветско навлизане на украинска територия.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Песков акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време той не изключи опцията за провокации, които да оправдаят сходни изказвания, и предизвести, че опитите за потребление на мощ за решение на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Междувременно американски представители обявиха, че Русия е събрала към 70% от военния потенциал, нужен за пълномащабна инвазия в Украйна, като е струпала над 100 хиляди бойци край украинската граница.

Американските чиновници обявиха, че информацията се основава на разследващи данни, само че не могат да дадат детайлности заради нейната сензитивност. Остава неразбираемо дали съветският президент Владимир Путин е решил да предприеме такава стъпка. По думите им дипломатическо решение към момента е допустимо.

Шансът за решение на възходящото напрежение с Русия посредством дипломация остава по-висок, в сравнение с допустима офанзива. Това съобщи съветникът на украинската президентска администрация Михайло Подоляк, откакто Съединените щати предизвестиха, че Москва ускорява подготовката за инвазия.

Подоляк акцентира, че Русия постоянно организира огромни ротации на войски, маневри и разполагане на оръжия, " с цел да обезпечи непрекъснат солиден психически напън " над Украйна и тази съветска активност " не е безусловно никаква изненада “.

Той добавя, че единствено Кремъл знае по какъв начин ще продължи съветската интензивност, а Украйна и нейните сътрудници би трябвало да са подготвени за всеки сюжет.

Междувременно в Полша дойдоха първите американски подкрепления за източния фланг на НАТО. 1 700 бойци са предстоящи в югоизточния град Жешов. Още 1000 ще бъдат трансферирани в Румъния, а в Киев дойде осмият аероплан с американски военни доставки.

В телефонен диалог по тематиката министър председателят на Англия Борис Джонсън и президента на Франция Еманюел Макрон се съгласиха, че намирането на дипломатическо решение на напрежението сред Украйна и Русия ще остане приоритет.

Двамата са разискали и взаимната работа по пакет от наказания, които да влязат в действие неотложно, при положение на вероятно нахлуване от страна на Русия против Украйна.

За на следващия ден е планувано посещаване на френския президент в Москва и Киев. А за 14 февруари и аудиенция на немския канцлер Олаф Шолц.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР