Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е готов да сътрудничи“

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че е готов да сътрудничи“
Коментари Харесай

Макрон: Франция е готова да работи със Саудитска Арабия за траен мир в Близкия изток

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е подготвен да „ сътрудничи “ с Рияд за основаване на „ условия за дълготраен мир в Близкия изток “ по време на телефонен диалог в сряда с Мохамед бин Салман, престолонаследника на Саудитска Арабия, оповестиха от Елисейския замък.

„ Франция е подготвена да работи дружно с Кралство Саудитска Арабия, с цел да предотврати разпространяването на спора в района и да сътвори условия за дълготраен мир в Близкия изток “, се акцентира в текста, публикуван от службите на Макрон.

Президентът на Франция и фактическият водач на Саудитска Арабия повториха,

че и двамата считат за „ незабавно сключването на съглашение за преустановяване на огъня “ в Ивицата Газа, постоянно съгласно Елисейския замък.

Макрон напомни „ твърдото опълчване на Франция на израелска офанзива против Рафах, която може да докара до филантропична злополука от нов порядък “.

Той също по този начин се базира на евентуалните изгоди от основаването на икономическия кулоар Индия/Близкия изток/Европа (IMEA), като реши, че основаването му е по-подходящо от всеки път поради „ възходящата неустойчивост в Червено море “.

Този кулоар се стреми да бъде опция на по този начин наречените нови пътища на коприната, поредност от морски и железопътни връзки сред стопанските системи на Китай и Европа. Париж желае да види коридора IMAE подсилване на комерсиалните връзки на Индия, страните от Близкия изток и Стария континент.

Бунтовниците хуси, които управляват съвсем целия северен Йемен, започнаха офанзиви от 19 ноември

против търговски кораби в Червено море и Аденския залив, изключително тези, които съгласно тях са „ свързани “ с Израел, в символ на „ взаимност “ с палестинците в Ивицата Газа, в средата на войната Израел/Хамас.

Те принудиха огромните корабни компании да спрат корабите си от тази стратегически значима зона, през която минава към 12% от международната търговия.

 

 

Източник: AFP /Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР