Френският президент Еманюел Макрон заедно с германския си колега Франк-Валтер

...
Френският президент Еманюел Макрон заедно с германския си колега Франк-Валтер
Коментари Харесай

Макрон и Меркел поставиха венци пред мемориала на жертвите на войните и потисничеството

Френският президент Еманюел Макрон дружно с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер и немския канцлер Ангела Меркел участваха в гала по полагане на венци в мемориала Нойе Вахе в Берлин, повдигнат за жертвите на войните и диктатурата, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Преди церемонията по полагането на венците Макрон имаше среща с немски младежи.

С тях той разиска тематиката за мира. Макрон предизвести младежите, че не би трябвало да се повтарят грешките от предишното. Той сподели, че би трябвало да се поддържа връзка с младежта, с цел да не се отклони тя от правия път, да не се раздели тя и да попадне обществото във вихъра на центробежни сили.

По-късно Макрон произнесе тирада пред немския парламент, в която прикани Берлин да стартира дружно с Франция нов стадий в европейското създаване, с цел да се предотврати затъване в света на хаоса и да се подсигурява мир. 

" Нашият свят се намира на кръстопът ", добави той, като предизвести за заплахата " безпаметният шовинизъм " и " фанатизмът без ориентири " да вземат превъзходство.

" Тази нова френско-германска отговорност изисква да се дадат на Европа принадлежности за нейния суверенитет ", добави френският президент. Той загатна по-специално нуждата да се построи взаимна защита или миграционна политика с хармонизирана система за даване на леговище.

" Този нов стадий ни плаши, защото всеки ще би трябвало да споделя, да уеднакви с останалите своята дарба да взима решения, външната и миграционната си политика и политиките си за развиване, една част от бюджета си и даже от фискалните си запаси ", добави Макрон, като акцентира нуждата еврото да се трансформира в интернационална валута със личен бюджет на еврозоната.

" За предпочитане ли е да останем затворени в нашето безучастие? ", означи той, очевидно отправяйки рецензии към съмненията и протакането на немското държавно управление на канцлерката Ангела Меркел от повече от една година във връзка с френските оферти за нов напредък на Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР