Френският президент Еманюел Макрон в телефонен разговор с и.д. премиер

...
Френският президент Еманюел Макрон в телефонен разговор с и.д. премиер
Коментари Харесай

Макрон настоя Азербайджан да изтегли войските си от Армения

Френският президент Еманюел Макрон в телефонен диалог с и.д. министър председател на Армения Никол Пашинян е настоял за неотложно евакуиране на азербайджанските войски от територията на Армени я. Това се показва в официално съобщение на Елисейския замък, представено от " Новости ".

" Президентът на републиката напомни уговорката на Франция за териториалната целокупност на Армения и акцентира нуждата от неотложно евакуиране на азербайджанските войски от територията на Армения ", акцентираха от Елисейския замък.
 Армения упрекна Азербайджан във военни закононарушения
Армения упрекна Азербайджан във военни закононарушения

След отчет на интернационалната правозащитна организация " Хюман райтс уоч "

Франция разчита на споразумяване на обстановката на границата за възобновяване на стабилността и сигурността в този район посредством Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано арменското министерство на защитата заяви, че в сряда азербайджанските въоръжени сили са се пробвали да извършат избрана работа " за изясняване на границите " в един от пограничните региони в Сюникска област в Армения. В същото време от ведомството не прецизираха каква съответна работа са направили азербайджанските военни.

Ситуацията на границата беше разисквана в сряда от външните министри на Армения и Русия Ара Айвазян и Сергей Лавров. Вчера арменското министерство на защитата съобщи, че азербайджанските въоръжени сили са се пробвали да реалокират напред своите постове в регионите на градовете Варденис и Сисиан в Южна Армения.
 Армения и Азербайджан активизираха армиите за огромни военни учения
Армения и Азербайджан активизираха армиите за огромни военни учения

Четиридневни военни учения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР