Френският президент Еманюел Макрон, в разговори с китайския президент Си

...
Френският президент Еманюел Макрон, в разговори с китайския президент Си
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова световната общност към мирни преговори за Украйна

Френският президент Еманюел Макрон, в диалози с китайския президент Си Дзинпин в четвъртък, го прикани да " вразуми Русия " и да подтикне Кремъл към договаряния за Украйна, оповестява AFP.

„ Да приказваме за стратегическо и взаимноизгодно партньорство значи да приказваме за мир и непоклатимост в света “, сподели Макрон, припомняйки, че Китай „ е зает с Хартата на Организация на обединените нации, прецизното съблюдаване на съществуващите документи в нуклеарната област, всичко, което способства за мира и стабилността на планетата ”.

Той също по този начин акцентира, че обстановката в Украйна „ нанесе удар на тази непоклатимост, постави завършек на десетилетия мир в Европа “.

„ Знам, че мога да разгадавам на вас, предвид на двата правилото, които преди малко цитирах, с цел да вразумите Русия и да съберете всички на масата за договаряния “, добави френският водач.

Си Дзинпин прикани международната общественост към мирни договаряния за Украйна

Необходимо е да се възобновят мирните договаряния за Украйна. Това изказване направи китайският президент Си Дзинпин по време на двустранна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР