Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще

...
Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще
Коментари Харесай

Макрон увери Зеленски, че страната му ще достави още тежки оръжия на Украйна

Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще достави още тежки оръжия на Украйна, с цел да се пази от Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски Макрон посочи, че Франция е на страната на Украйна, заяви нощес Елисейският замък. Двамата водачи са разискали също потребностите на Киев от военно съоръжение, политическа и финансова поддръжка и филантропична помощ.

Франция към този момент достави на Украйна гаубици " Сезар " и образова украински бойци по какъв начин да ги употребяват. " Сезар " са155-милиметрови самоходни гаубиците, способни да поразяват точно цели на разстояние до 40 километра. Париж изпрати на Киев и няколко противотанкови ракети " Милан ".

При посещаване в Киев в края на май новият външен министър на Франция Катрин Колона разгласи, че следва да бъде даден " съответен отговор " на настояването на Украйна да й бъдат доставени по-тежки оръжия.

Френското президентство означи, че Макрон и Зеленски са се договорили да продължат да поддържат контакт, изключително по отношение на кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз - тематика, която следва да бъде разисквана на Европейския съвет на 23 и 24 юни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР