Френският президент Еманюел Макрон свика днес извънредно заседание по сигурността

...
Френският президент Еманюел Макрон свика днес извънредно заседание по сигурността
Коментари Харесай

Франция в повишена степен на тревога от тероризъм. МВнР препоръча българите да имат повишено внимание

Френският президент Еманюел Макрон свика през днешния ден изключително съвещание по сигурността в изискванията на нараснала степен на паника от терористични закани, провокирана от убийството на преподавател предходната седмица в Арас, съобщи Асошиейтед прес.

Учебното заведение, в което преподавател по френски език бе прободен смъртоносно с хладно оръжие, беше евакуирано след получен след това сигнал за бомба. Няколстотин възпитаници и учители обаче се върнаха в постройката, откакто бомбената опасност се оказа подправена.

В събота Лувърът и Версайският замък бяха евакуирани след сигнали за паника, в това число и за бомба.

Макрон анулира планувано пътешестване в чужбина, с цел да свика съвещанието по сигурността по обяд с министър-председателя Елизабет Борн и други членове на държавното управление на основни позиции, както и в наличието на висши представители на армията и контратероризма. Президентът беше възнамерявал да взе участие в среща на върха за Западните Балкани в границите на Берлинския развой в албанската столица Тирана, написа Българска телеграфна агенция. 

Френското държавно управление увеличи степента на национална паника и разпореди мобилизацията на седем хиляди бойци за спомагателни патрули в границите на днешния ден, до второ разпореждане, за усилване на сигурността и бдителността в цяла Франция.

Днес слебодед ще бъде непокътната минута безмълвие в памет на убития учител в Арас. Бе признато да се отдаде респект и към паметта на различен преподавател - Самюел Пати, погубен преди тъкмо три години наоколо до учебното заведение в парижко предградие, в което е преподавал. Гърлото му беше прерязано от чеченски радикалист, който в последна сметка бе убит от пристигналите на мястото служители на реда.

Именно поради въвеждането на оптималното трето равнище на проекта за битка с тероризма - „ заплаха от атентати “ Министерството на външните работи предлага на българите, които се намират във Франция или пътуват до там, да демонстрират нараснала зоркост при визити на публични места.

Това равнище планува нараснали ограничения за сигурност в цялата страна на публични места и обекти на сериозната инфраструктура.

При потребност сънародниците ни могат се свържат българското дипломатическо посланичество в Париж.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР