Френският президент Еманюел Макрон след среща с държавни глави в

...
Френският президент Еманюел Макрон след среща с държавни глави в
Коментари Харесай

Макрон „не може да изключи“ изпращането на западни войски в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон след среща с държавни глави в Елисейския замък на 26 февруари разгласи основаването на коалиция за оказване на незабавна поддръжка на Украйна. Той дава обещание на украинската войска доставки на ракети със междинен и огромен обхват и бомби.

Освен това той позволи, че западни войски могат да бъдат изпратени в Украйна. По-рано това съобщи и министър председателят на Словакия Роберт Фицо.

Според френския президент Европа и Франция „ не би трябвало да изключват “ опцията за изпращане на западни войски в Украйна.

„ Днес няма консенсус във връзка с разполагането на сухопътни войски по формален, очакван и утвърден метод. Но нищо не би трябвало да се изключва в динамичността. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да завоюва тази война “, сподели Макрон.

Присъстващите на срещата в Елисейския замък реализираха съглашение за съдействие в пет области: киберзащита; взаимно произвеждане на мощни оръжия и муниции в Украйна; „ отбрана на страни, директно застрашени от съветската атака в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР