Френският президент Еманюел Макрон ще продължи да "вади душата" на

...
Френският президент Еманюел Макрон ще продължи да "вади душата" на
Коментари Харесай

Макрон обеща да извади душата на неваксинираните французи

Френският президент Еманюел Макрон ще продължи да "вади душата " на неимунизираните французи. Това сподели самият той в изявление за в. "Паризиен ", оповестено късно във вторник.

Думите му идват на фона на диспути във френския парламент, в които депутатите разискват дали тестването и преболедуването да отпаднат като опция за приемане на Коронавирус документ. Ако бъде призната, смяната ще влезе в действие на 15 януари.

Във вторник във Франция бяха регистрирани съвсем 272 хиляди новозаразени - най-високият брой, регистриран в обособена европейска страна от началото на пандемията.

"Наистина желая да извадя душата на неимунизираните. Ще продължим да го вършим до последно. Това е тактиката ", сподели Макрон в изявлението си за френския вестник.

Думите му провокираха мощни реакции във Франция, в това число и поради езика, който употребява президентът. Изразът "emmerder " (ядосвам, притеснявам, изваждам душата на някого) е определян като пошъл и беше мощно неодобрен от съперниците на Макрон.

"Един президент не би трябвало да приказва по този начин. Еманюел Макрон е неподобаващ за поста си ", написа лидерката на крайнодесния "Национален общ брой " Марин Льо Пен в Туитър.

"Никоя здравна рецесия не оправдава такива думи ", разяснява и сенаторът от крайнодясната партия "Републиканците " Брюно Ретайо .

"Еманюел Макрон споделя, че се е научил да обича французите, само че наподобява изключително обича да ги презира ", добави още той. "Можем да насърчаваме имунизацията, без да наскърбяваме никого или да ги подтикваме към радикализация. "

В изявлението си за в. "Паризиен " Макрон отбелязва, че не желае да "ваксинира хората принудително ", само че се надява да ги стимулира да го създадат, като "ограничи достъпа им до обществени действия допустимо най-вече ".

"Няма да адресирам [неваксинираните] в пандиза ", сподели Макрон. "Трябва да им кажем: от 15 януари няма да можете да ходите на ресторант. Няма да можете да ходите на кафе, няма да можете да ходите на спектакъл. "

Думите на френският президент идват единствено 4 месеца преди президентските избори във Франция. Макрон към момента не е оповестил публично кандидатурата си, само че пред в. "Паризиен " той заяви, че има предпочитание да се кандидатира.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР