Френският президент Еманюел Макрон ще говори пред нацията във вторник

...
Френският президент Еманюел Макрон ще говори пред нацията във вторник
Коментари Харесай

Макрон с реч за COVID-19 и своята програма за икономически реформи

Френският президент Еманюел Макрон ще приказва пред нацията във вторник за COVID-19, както и своята стратегия за стопански промени, заяви държавното управление в петък, представено от "Ройтерс ".

През последния месец, броят на новите случаи на COVID-19 набъбна внезапно по отношение на предходната седмица за няколко дни поред.

"Епидемията още веднъж набира скорост в Европа, Европа още веднъж се трансформира в епицентър на епидемията ", сподели пред кореспонденти представителят на държавното управление Габриел Атал.

Средните стойности за седем дни ежедневни нови инфекции в този момент са над 6200, по отношение на по-малко от 4200 при започване на октомври.

Атал сподели, че Макрон ще прегледа обстановката с COVID-19 и ще приказва също за икономическото възобновяване на страната, държавната стратегия за промени и други въпроси. От офиса на Макрон споделиха, че речта ще бъде във вторник.

Последната огромна телевизионна тирада на Макрон беше на 12 юли при започване на четвъртата вълна. Тогава той разгласи, че имунизациите ще са наложителни за всички здравни служащи.

Френски епидемиолози неотдавна предложиха разширение на обсега на акцията за усилване на имунизацията, с цел да се включат нови категории.

В сряда държавното управление съобщи, че маските за лице още веднъж ще бъдат наложителни от идната седмица за учениците в 39 районни отдела, където процентът на заразяване е висок.

Междувременно министър-председателят Жан Кастекс сподели, че националната заболеваемост - броят на новите случаи на седмица на 100 000 поданици - към този момент е много над равнището на паника от 50.

"Това не е детонация, само че изисква най-голяма зоркост. Сега не е моментът да смъкваме бдителността си ", сподели той.

Френските депутати в петък утвърдиха продължаването на потреблението на здравния пропуск на страната - книжен или дигитален документ, който демонстрира, че човек е бил изцяло имунизиран против Covid-19 или неотдавна е дал негативен тест за или се е възстановил от заболяването - като условие за влизане в избрани публични места до 31 юли 2022 година, оповестяват Агенция Франс Прес и Франс 24.

Продължителното потребление на здравния пропуск, който сега се изисква тук-там като заведения за хранене, питейни заведения и кина, беше подкрепено от 118 гласа, 89 са срещу и един въздържал се.

Одобрението е част от по-широко законодателство, обвързвано с разширението на изключителното здравно състояние в страната в битката й против Covid-19.

Критиците на законопроекта упрекват Макрон в авторитаризъм, защото удължаването на здравния пропуск ще бъде в действие по време на президентските избори във Франция през май.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР