Френският президент Еманюел Макрон се срещна днес във Вилнюс с

...
Френският президент Еманюел Макрон се срещна днес във Вилнюс с
Коментари Харесай

Еманюел Макрон се срещна със Светлана Тихановска

Френският президент Еманюел Макрон се срещна през днешния ден във Вилнюс с беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска, съобщи Ройтерс.

Тихановска съобщи, че Макрон ѝ е заречен да помогне при воденето на договаряния с беларуските управляващи и за освобождението на политически пандизчии.

" Той ни даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да ни помогне с договарянията, при тази политическа рецесия в страната ни... и че ще направи всичко допустимо за освобождение на политическите пандизчии ", сподели тя пред публицисти след срещата.

Вчера Макрон прикани беларуските управляващи да прекратят случайните арести и да пуснат на независимост арестуваните неоснователно стачкуващи. Ден по-рано френският президент изиска от беларуския си сътрудник да подаде оставка, напомня Ройтерс.

Светлана Тихановска, претендентът на опозицията за президент на Беларус на изборите на 9 август, напусна страната и отиде в прилежаща Литва, откакто Лукашенко бе разгласен за победител и започнаха репресии против почналото протестно придвижване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР