Френският президент Еманюел Макрон се обяви за спазване на правата

...
Френският президент Еманюел Макрон се обяви за спазване на правата
Коментари Харесай

Макрон се обяви за спазване на правата на кюрдите във федерален, демократичен и единен Ирак

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи за съблюдаване на правата на кюрдите във федерален, либерален и обединен Ирак, съобщи Ройтерс.

Макрон одобри в Елисейския замък премиера на самостоятелния Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани и пред него даде обещание Франция да направи всичко по силите си за опазване на териториалната целокупност на Ирак и признание на правата на кюрдите.

Френският президент настоя въоръжени в Ирак да останат единствено държавните сили, а подкрепяните от Иран шиитски милиции да сдадат оръжията си:

Важно е да има постепенна демилитаризация, изключително във връзка с Силите за национална готовност, които през последните години се откриха в Ирак. И всички групировки последователно да се разоръжат.

Нечирван Барзани, който е племенник на отдръпналия се дълготраен президент на иракските кюрди Масуд Барзани, съобщи, че извършеният през септември референдум за самостоятелност е към този момент затворена страница и че държавното управление му приема изцяло решението на конституционния съд в Багдад за анулирането на вота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР