Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер

...
Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер
Коментари Харесай

Макрон и Курц се скараха на срещата на върха

Френският президент Еманюел Макрон се е скарал с австрийския канцлер Себастиан Курц по време на срещата на върха на Европейски Съюз поради неуважителното държание на Курц, в това число телефонни диалози по време на полемиките за бюджета, оповестява “Политико”.

В обявата се споделя, че Макрон се скарал с Курц, който постоянно прекъсвал диалога, с цел да отговори на повикване. “Виждате ли? Не го интересува. Той не слуша другите, в неприятно въодушевление е”, ядосал се френският водач. Някои източници оповестяват, че Макрон блъснал мощно по масата, а Курц останал афектиран от отношението на френския президент, съобщи БГНЕС.

По-рано беше обявено, че представители на водещите страни от Европейски Съюз в Брюксел не съумяват да се спогодят за образуването на седемгодишния бюджетен проект на блока. Освен това те се провалят и в опита си да договорят фонд за икономическо възобновяване на общността след пандемията. Преговорите бяха блокирани от министър-председателя на Холандия Марк Рюте, който има „ своето виждане по какъв начин да се ръководи възстановителния фонд “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР