Френският президент Еманюел Макрон Рейтингът на доверие към президента на

...
Френският президент Еманюел Макрон Рейтингът на доверие към президента на
Коментари Харесай

Рейтингите на президента и премиера на Франция се повишават


Френският президент Еманюел Макрон

Рейтингът на доверие към президента на Франция Еманюел Макрон и премиера Едуар Филип е почнал да се усилва още веднъж и за миналия месец се е повишил с 3 % при всеки от тях. Това сочат резултатите от социологическо изследване на института " Елаб ", представени от осведомителните организации.

Според данните рейтингът на Макрон се повишава с 3 % до 41 на 100 - това е делът на запитаните, дали отговор позитивно на въпроса дали имат вяра в способността на президента " дейно да се оправи с главните проблеми, които пораждат пред страната ". Така Макрон е превъзмогнал отрицателната наклонност, следена месец по-рано, когато рейтингът му спадна с 4 %.

Положителна динамичност се следи и в нивото на доверие към премиера Едуар Филип. Рейтингът му за месец също се е покачил с 3 % - позитивно правят оценка работата му 37 % от гласоподавателите.

Повишаването на доверието към политическото управление на Франция наблюдаващите свързват с плана за структурна промяна в националната жп компания Ес Ен Се Еф, който държавното управление разгласи при започване на седмицата. В последните години работата на железопътния монополист не спираше да провокира недоволства измежду популацията, което беше недоволно от непрекъснатите стачки на железничарите, ремонтите на линиите и закъсненията на влаковете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР