Френският президент Еманюел Макрон реши вчера да повиши сигурността на

...
Френският президент Еманюел Макрон реши вчера да повиши сигурността на
Коментари Харесай

Париж предприема действия срещу ислямистката пропаганда в интернет

Френският президент Еманюел Макрон реши през вчерашния ден да увеличи сигурността на образователните заведения и да ускори контрола върху радикалната ислямистка агитация в интернет, откакто в петък преподавател по история беше погубен в парижко предградие от 18-годишен съветски чеченец със статут на емигрант, съобщи Франс прес.
Държавният глава подреди да се подхващат експедитивни съответни стъпки против ислямистката агитация в Мрежата. Той настоя "да се работи бързо, с цел да не се даде никаква опция на тези, които се провеждат, да противодействат на републиканския ред ", уточни президентството след заседание на шестима министри с прокурора, отговарящ за битката с тероризма, Жан-Франсоа Рикар.
Макрон планува усилване на сигурността във и към учебните заведения от началото на образователната година на 2 ноември, като съответните ограничения би трябвало да се приготвят в границите на 15 дни.
Министрите на вътрешните работи и на правораздаването Жералд Дарманен и Ерик Дюпон-Морети показаха "план за деяние, който ще стартира да се извършва още тази седмица и ще докара до съответни стъпки против структури, организации или лица, близки до радикализираните среди ", разпространяващи апели на ненавист, способни да насърчат атентатите, посочи Елисейският замък.
Президентът Макрон реши също да се работи неотложно против поддръжниците в обществените мрежи на осъществения в петък атентат.
От петък са открити 80 поста, които поддържат действието на нападателя. Още от понеделник по отношение на тях ще бъдат задействани процедури на полицията и жандармерията, като задържане за разпит и обиски на жилища, добави френското президентство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР